Warning: Use of undefined constant TB_iframe - assumed 'TB_iframe' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/add-image-selection-metabox/add-image-selection-metabox.php on line 112

Warning: Use of undefined constant DOING_AJAX - assumed 'DOING_AJAX' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/mailchimp-integratie/mailchimp-integratie.php on line 55
Trouwtradities van over de grens {mix en match} Trouwtradities van over de grens {mix en match}

Trouwtradities van over de grens {mix en match}

Tradities-trouwen-picture
Found on: Fearless Phot - Photographer: ADAM KEALING

Ieder land heeft eigen trouwtradities. In Nederland is het bijvoorbeeld not done dat de bruidegom de bruidsjurk van zijn aanstaande eerder ziet dan op de trouwdag zelf. Something old, something new, something borrowed, something blue geldt in meerdere landen en het gooien van het bruidsboeket kennen we ook. Vandaag vertellen we jullie meer over grappige trouwtradities van over de grens. Misschien leuk om te mixen met trouwtradities van eigen bodem!

Spanje

Tijdens het huwelijk wisselt het bruidspaar 13 muntstukken, of “arras”, als symbool voor de verdere verdeling van goederen en inkomsten.

Rusland

Voor het huwelijk moet de bruidegom in spe eerst “losgeld” (“vykup nevesty”) betalen aan de familie van zijn verloofde. Dit ritueel houdt in dat hij vragen over haar moet beantwoorden. Die worden gesteld door familieleden en vrienden. Hoe moeilijker de vragen, hoe minder geliefd de man is. Naast de ondervraging zijn ook sieraden en geld gebruikelijk.

Italië

Het bed wordt op de huwelijksnacht opgemaakt door twee ongetrouwde vrouwen.

Duitsland

‘Polterabend’ vindt de avond voor de bruiloft plaats. Tijdens dit feest gooien de families borden en kopjes kapot, wat moet opgeruimd worden door het aankomende bruidspaar.

Zweden

Vrouwelijke gasten mogen alleen rood dragen als ze met de bruidegom geslapen hebben en als ze willen dat dit aan het licht komt.

Polen

Koppels die trouwen in een maand dat de letter ‘r’ bevat, hebben een grotere kans op een gelukkig huwelijk.

bruiloft-frankrijk-vintage-picture5
Photographer: She said Yes

Frankrijk

Na de bruiloft verzamelen de vrienden van de bruid en bruidegom alle restjes in een toiletpot. Die dient het bruidspaar leeg te drinken.

Denemarken

De bruid mag haar eigen trouwjurk niet zien voor de bruiloft. Als dit toch het geval is, dan staat elke steek voor een traan tijdens haar huwelijk.

Hongarije

Bij een oude traditie probeerden gasten de bruid te ontvoeren. Als de kidnappers hierin slaagden, was de bruidegom de hand van de bruid niet waard.

trouwtradities
Fotografie: Samo Rovan

Slowakije

Na de huwelijksreceptie gooien de gasten glazen kapot op de vloer. De scherven worden opgeruimd door het bruidspaar.

Nederland

De kurk van de eerst geopende champagnefles op de huwelijksreceptie moet onder het kussen van de bruid liggen tijdens de huwelijksnacht. Dit zegent het bruidspaar met een goed seksleven.

trouwtradities
Fotografie: Totaalfotografie

India

Alhoewel de viering van het huwelijk 3 tot 5 dagen duurt, neemt de trouwceremonie zelf slechts 2 tot 3 uur in beslag. In Noord-India is het gebruikelijk dat de bruidegom op een versierd paard naar de bruiloft komt. Hij is hierbij vergezeld door familie en vrienden die zingen, dansen, en vuurwerk afsteken.

Turkije

Een groep auto’s rijdt al toeterend naar het huwelijk.

Brazilië

De bruid werpt géén bruidsboeket, maar een plastieken of pluche versie van Sint Antonius, de patroonheilige van het huwelijk. De dame die hem vangt, wordt als eerstvolgende aan het altaar verwacht.

Tsjechië

Hier draait het niet om de bruidstaart, maar om noedelsoep. Dit is het eerste gerecht dat het bruidspaar na de trouw eet, en waarvan ze elkaar romantisch hapjes geven.

Finland

De dag voor de bruiloft vindt traditioneel een sauna plaats. De bruid doorstaat de hitte samen met haar moeder en de bruidsmeisjes.

 

bron: shopalike 1. 8 september 2014 @ 09:34 Anastasia Gaasenbeek

  Heel leerzaam en inspirerend. Zou leuk zijn een keer een “fusion” bruiloft te fotograferen met een mengsel van meerdere tradities! :-)

  Beantwoorden

  • 8 september 2014 @ 12:22 Wedspiration

   Fushion builoften zijn altijd verrrassend. Op je bruiloft wil je toch terug naar je roots. Ik hoop dat je er een mag fotograferen binnekort Anastasia!
   groetjes, Jo-Anne


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety