6 tips: zó organiseer je een verrassingshuwelijk!

verrassingshuwelijk-tips-picture-01
Fotografie BruidBeeld

Vond jij ’t

verhaal van Feiya over haar verrassingshuwelijk ook zo mooi? Vandaag borduren we nog even verder. Luc vertelt hoe hij de organisatie van die grote verrassing heeft aangepakt. Zó organiseer je een verrassingshuwelijk: tips en tricks van een ervaringsdeskundige!

Hoe organiseer je een verrassingshuwelijk?

Toen we van BruidBeeld het filmpje binnenkregen waarin Luc Feiya ten huwelijk vraagt en nog op dezelfde dag met haar trouwt, hadden we maar één prangende vraag. ‘Hóe heeft hij dit voor elkaar gekregen?’ 

Het antwoord was kort maar krachtig:

‘Als ik mijn mond moet houden, dan doe ik dat.’ En verder…?

1. Hou vol dat je niet wilt trouwen

‘Ik heb altijd gezegd dat ik niet wil trouwen. Vond het een hoop geld en zag er de meerwaarde niet van. Dit was mijn dekmantel om ervoor te zorgen dat Feiya mij niet eerst zou vragen. Het gaf mij de tijd om een origineel aanzoek te bedenken.’

Slim van Luc. Zo heeft hij vanaf het eerste moment de touwtjes in handen gehad en ze vervolgens niet meer losgelaten. Zíjn dag met steeds háár wensen centraal.

2. Hou het groepje vertrouwelingen klein!

Het is nogal wat: een jaar lang bezig zijn met een groot event zoals je trouwdag en er met niemand over kunnen praten. Luc is praktisch te werk gegaan: ‘Mijn grootste angst was dat één van de 170 gasten z’n mond voorbij zou praten. Veel mensen boden hulp aan, maar ik heb alles zelf gedaan. Bang als ik was dat er iets zou misgaan en dat mijn geheim zou uitkomen. Wel heb ik aan een bevriend stel gevraagd om de leiding van de dag zelf op zich te nemen. Zij wisten van de hoed en de rand; hen kon ik vertrouwen. Wel zo lekker.’

3. Check stiekem of je ideeën in de smaak vallen

Ook al ken je elkaar door en door een trouwdag organiseren in je eentje vergt toch wel wat inlevingsvermogen. Luc mocht dan wel altijd roepen dat hij niet wilde trouwen, samen praatten ze wél veel over hun trouwdag en hoe ze dat zouden aanpakken. Alle ideeën en wensen van Feiya heeft Luc verwerkt in het verrassingshuwelijk: uitzicht op de Maas bij Blits, foto’s maken bij de Maassilo’s, pioenrozen in het boeket en gerbera’s en gladiolen in de decoratie.

Nieuwe ideeën testte hij vooraf. Hij verzon een collega die zou gaan trouwen en deelde zijn verhalen met Feiya. Feiya gaf commentaar en zo kreeg haar eigen trouwdag steeds meer gestalte.

4. Lieg om bestwil

In het jaar van voorbereiding gebeurden er toch wel weer onverwachte dingen. Zo las Feiya een berichtje op de telefoon van Luc over 4 juli. Ze begreep al snel dat dat niet voor haar ogen bestemd was en Luc kon door de grond zakken toen hij het hoorde. Hij verzon ter plekke een smoes over een surprise party voor vrienden. Feiya slikte het als zoete koek. Wees dus niet bang om kleine leugentjes te vertellen! Alles voor het goede doel…

5. Zorg voor een goede bruidsreportage!

Luc vond het niet zo nodig om een fotograaf in te huren. Totdat hij zich realiseerde dat Feiya de hele aanloop naar de trouwdag volledig misliep en dat zij de dag waarschijnlijk in een complete roes zou beleven. ‘Ik wilde dat we de dag altijd zouden kunnen terughalen. En zo kwam ik bij BruidBeeld terecht. Zij wilden graag meewerken aan het hele idee en hebben alles uit de kast gehaald om van onze trouwdag een blijvende herinnering te maken. We zijn super blij met het eindresultaat!’

6. Denk praktisch!

Regel een paar praktische dingen goed voordat je aan de voorbereiding van een verrassingshuwelijk begint:

  1. Maak een speciaal ‘trouw’ emailadres aan
  2. Open een rekening (Luc gebruikte zijn al bestaande zakelijke rekening)
  3. Zorg dat je veel alleen kunt zijn om zaken te regelen
  4. Informeer alle betrokken partijen en leveranciers dat het om een verrassingshuwelijk gaat. Geen telefoontjes dus met je aanstaande!
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-1
Fotografie BruidBeeld
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-2
Fotografie BruidBeeld
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-3
Fotografie BruidBeeld
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-4
Fotografie BruidBeeld
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-5
Fotografie BruidBeeld
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-6
Fotografie BruidBeeld
verrassingshuwelijk-rotterdam-picture-7
Fotografie BruidBeeld


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety