Vijf tips: maak van je corsage een succes!

corsage-tips

Corsages: al jaar en dag onderdeel van de trouwtraditie in Nederland. Een feestelijke manier om aan te geven wie van de gasten bij dat selecte gezelschap hoort wat de hele dag getuige mag zijn van je huwelijk. Maar wat hebben we al veel corsages in het water zien vallen. Vandaag tips om van je corsage een succes te maken!

Corsage: niet te groot, te dik en te zwaar

Het kan prachtig zijn, een corsage. Stijlvol door eenvoud of kleurrijk door diverse bloemen te gebruiken. Alles in stijl met het bruidsboeket van de bruid. Het succes van zo’n miniboeketje valt of staat met het dragen ervan. Door de strikte regels, mannen omhoog / vrouwen naar beneden, is het niet eenvoudig om een corsage met flair te dragen. We zien het jammer genoeg te vaak: scheef gezakte corsages en corsages die te zwaar zijn voor de stof waarop ze vastgespeld zijn. Zonde en echt niet nodig! Hieronder onze vijf tips om dit te voorkomen:

  1. Gebruik niet te veel en zeker geen te zware bloemen. Kies liever voor één mooie bloem of juist voor een klein bosje tere bloemen, zoals gipskruid. Kies je voor één roos: laat dan de grote exemplaren links liggen. Die zijn door hun formaat en gewicht minder geschikt. Uiteraard passen die wel prachtig in een bruidsboeket.
  2. Zorg voor stevig bevestigingsmateriaal. Vaak zie je een enkel speldje om de corsage mee te bevestigen. De ervaring leert dat één ielig speldje niet genoeg is om de bloemen een hele dag op hun plek te houden. Vraag bij je bloemist om extra sterk bevestigingsmateriaal!
  3. Handiger dan speldjes zijn magneetjes. Eén magneetje in de corsage en één achter de stof op de plek waar de corsage hoort. Praktisch en wij adviseren het gebruik van magneten. Let op: als de bloemen te zwaar zijn, houden magneetjes de corsage ook niet op zijn plaats!
  4. Naald en draad biedt uitkomst bij weerbarstige gevallen. Met een klein onzichtbaar steekje achter de bloemen, ziet niemand er iets van. En je bent verzekerd van een keurig gedragen corsage (dit wordt vaak alleen bij de bruidegom gedaan).
  5. Trouw je in de zomer? Dan is de kans groot dat de dames in jurkjes van ‘flodderstofjes’ gehuld zijn. Dan is bijna iedere corsage te zwaar om te dragen. Kies in dat geval voor een mooie polscorsage. Net zo feestelijk en heel origineel! Toch liever een traditionele corsage? Bevestig dan het magneetje achter of het speldje vast aan het BH bandje.

Wil je niet naar de bloemist voor corsages? Lees dan ons volgende blog: hierin laten we je namelijk de vijf leukste DIY-corsages zien!

corsages
Found on: Pinterest


  1. 5 september 2014 @ 14:01 De 10 leukste webshops voor decoratie bruiloftWedspiration

    […] houdt maar niet op: ook bij Joehoee kun je los. Corsages, houten ringenplankjes en ringendoosjes, autoversiering en, voor de jonge gasten, een koffer vol […]

    Beantwoorden


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety