DIY: de vijf leukste corsages om zelf te maken!

diy corsages
Fotografie door: Imagine Fotografie

Wie denkt dat een corsage standaard bestaat uit een roos en wat gipskruid die heeft het mis. Dat kun je wel zien aan de gave foto hierboven die we kregen van Imagine Fotografie. Da’s pure (handwerk)kunst! We vonden nog meer leuke en creatieve ideeën voor je. Kijk mee naar de vijf leukste DIY corsages!

DIY corsages

1. Gipskruid met een vintage touch

Deze corsage kregen we door van fotografenduo Mon & Mine: een bosje gipskruid, lint en een mooi vintage knoopje. Prachtig door de eenvoud. Maar schijn bedriegt: deze corsage is niet de makkelijkste om te maken. Ben je net zo enthousiast als wij, ga dan als volgt te werk: pak een klein bosje gipskruid en omwikkel de steeltjes met een mooi lint (bijvoorbeeld in de themakleur van jullie bruiloft). Naai een mooi vintage knoopje op dit lint en verwerk daar een magneetje onder. Da’s handig om de corsage mee te bevestigen. Deze corsage past bijvoorbeeld prachtig bij een themabruiloft vintage en camee! ’t Kost even tijd, maar dan heb je ook wat, vinden wij!

 2. Feestneus

Wil je eens heel wat anders en vooral het feestelijke karakter van jullie trouwdag benadrukken? Kies dan voor een papieren uitroltoeter als corsage. De toeters kun je bij verschillende winkels kopen, bijvoorbeeld HEMA en Xenos. Bind hier een lint omheen en bevestigingsmateriaal en je bent klaar. Super origineel en heel feestelijk! DIY corsage met een knipoog!

diy corsage
Foto gevonden op: Pinterest

3. Geef ‘em van katoen

We vonden nog een andere en eenvoudige variant. Ga naar het dichtstbijzijnde tuincentrum en koop een flink aantal bossen katoentakken. De bolletjes katoen knip je af op de gewenste lengte van de corsage en je wikkelt er een leuk lint omheen. Ook nu weer een goed en praktisch bevestigingsmateriaal denken en je hebt een superleuke corsage. Wil je er een extraatje aan geven: verf de katoenbolletjes dan bijvoorbeeld in jullie themakleuren.

diy corsage
Foto gevonden op: Pinterest

4. Sleutel tot je hart

Nóg een leuke originele variant: een plaatje laten bedrukken met jullie initialen en trouwdatum erop. Strikje eraan, speldje of magneetje erachter en klaar ben je. Dit kun je ook doen met een sleutelhanger. Wel even de sleutel naar het hart van je lief eraf halen: die wil je niet delen! Het leuke van deze corsage is dat het meteen een bedankje is! Met dit plaatje aan hun sleutelbos, vergeten je gasten jullie trouwdag nooit meer!

diy corsage
Foto gevonden op: Pinterest

5. Knippen en plakken

Ben je een echte knutselaar en hou je van het betere knip-en-plak werk? Dan is deze papieren bloem misschien iets voor jou! Met eenvoudig papier (wel een beetje dikker dan gemiddeld) en een template kun je deze strakke corsage zelf maken. voor meer inspiratie kun je ook eens bij Martha Stewart Weddings rondneuzen. Zoek op ‘paper flower’ of ‘paper boutonniere’ voor je eigen papieren corsage. Persoonlijk, stijlvol én origineel!

diy corsage
Foto gevonden op: Brooklyn Bride

Zeker weten dat jouw DIY corsage een succes wordt? Lees dan ook onze vijf tips om de corsages met flair te dragen.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety