Tien tips voor een destination wedding

Heb je ook genoten van de destination wedding op Curaçao die we lieten zien? Lijkt het je wat om op een verre locatie te trouwen? Dan moet je wel even rekening houden met een paar dingen die in Nederland minder relevant zijn. Bruid Alma en fotografe Anouschka

geven tien tips voor het organiseren van een destination wedding. Doe er je voordeel mee!

Destination wedding: 10 tips

  1. Hou rekening met de warmte en plan dus ruim de tijd in voor een fotoshoot.
  2. Probeer de fotoshoot een uur tot anderhalf voor zonsondergang te plannen. Het licht is dan op z’n mooist! Of laat in elk geval vlak voor zonsondergang een paar foto’s van jullie zelf maken. Alma en Theo Willem hebben dit ook gedaan: magisch!
  3. Fotoshoot niet mogelijk voor zonsondergang? Zorg dan in elk geval voor plekken waar veel open schaduw is. Minder warm en zachter licht.
  4. Neem een paar extra schoenen mee die lekker zitten (bijvoorbeeld slippers). Door de warmte zwellen je voeten behoorlijk op.
  5. Zorg voor voldoende water. Niks zo vervelend dan onderuit gaan door uitdroging.
  6. Kies voor een goede visagist die weet hoe je moet omgaan met make-up in de warmte.
  7. Bedenk wat bij jullie past. Je bruiloft moet jullie als paar reflecteren; blijf bij jezelf!
  8. Met het oog op budget: bedenk wat voor jullie het belangrijkste is en waar je op kunt bezuinigen. Alma en Theo Willem verstuurden elektronische kaarten (pdf) en een paar geprinte kaarten voor (groot)ouders. Op Curaçao kozen zij voor een taxi als vervoer in plaats van een huurauto. Thuis in Nederland verstuurden zij een kaart met daarop een foto van hun bruiloft op Curaçao. De kaart was én een aankondiging dat zij getrouwd waren én een uitnodiging voor een borrel om het huwelijk te vieren.
  9. Durf te vragen bij leveranciers. Standaard hoeft niet jullie standaard te zijn. Er is vaak meer mogelijk als je doorvraagt en doorpraat met elkaar.
  10. Het allerbelangrijkste: probeer de dag zo bewust mogelijk mee te maken en geniet!

Ga jij trouwen in het buitenland en ben je momenteel druk bezig met je destination wedding? Laat het ons weten en deel met andere aanstaande bruiden. We zijn altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen van lovebirds!



Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety