Warning: Use of undefined constant TB_iframe - assumed 'TB_iframe' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/add-image-selection-metabox/add-image-selection-metabox.php on line 112

Warning: Use of undefined constant DOING_AJAX - assumed 'DOING_AJAX' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/mailchimp-integratie/mailchimp-integratie.php on line 55
Waarom een zelfstandig trouwambtenaar? { 7 tips} Waarom een zelfstandig trouwambtenaar? { 7 tips}

Waarom een zelfstandig trouwambtenaar? {7 tips}

Je kiest de mooiste jurk, het coolste pak, een droomlocatie voor het feest, de beste fotograaf en ga zo maar door! Je trouwdag vergt veel voorbereiding. Maar heb je er al eens over nagedacht om een zelfstandig trouwambtenaar in te huren? Nee of nog in twijfel? Mariëlle Bouw-Koller van 

Tintelend Trouwen vertelt waarom een zelfstandig trouwambtenaar een goed idee is en geeft tips waar je op moet letten als je een trouwambtenaar kiest.

Foutje, bedankt…

Ken je die verhalen over een trouwambtenaar die de verkeerde naam van de bruidegom noemde? Of een opa welkom heette die al overleden was? Het zijn misschien de extreme voorbeelden, maar het komt helaas nog steeds voor. Dit soort fouten, maar ook kleine(re) details die niet kloppen, blijven jou en je gasten altijd bij.

Fouten en slordigheden zijn niet zo gek als je je bedenkt dat je vaak maar een aantal weken van te voren te horen krijgt welke ambtenaar jullie huwelijk voltrekt. In sommige gemeenten mag je zelf een voorkeur uitspreken, in andere gemeenten krijg je iemand toegewezen. In het laatste geval kan het gebeuren dat je ineens een trouwambtenaar voor je hebt staan waarvan je denkt ‘Dat had ik liever anders gezien.’ Zonde!

De tijd die een ‘standaard’ trouwambtenaar aan een bruidspaar kan besteden is beperkt. Dat hoeft geen belemmering te zijn als je een goede gemeentelijke trouwambtenaar hebt. Maar het kan ook zorgen voor onvolledigheden, fouten, of een (gevoelsmatige) afstand tussen jullie en de trouwambtenaar!

Persoonlijk trouwen met een zelfstandig trouwambtenaar

Hoe anders is het als je voor een zelfstandig trouwambtenaar kiest. Met hem/haar heb je al vroeg in de voorbereidingen contact. Kennismaken, aftasten, wensen omzetten in mogelijkheden, kennis en ervaring uitwisselen, samen toewerken naar die mooie dag…. Het kan met de trouwambtenaar die je zelf kiest!

Als je als zelfstandig trouwambtenaar het bruidspaar mag leren kennen, details mag weten en dichtbij een bruidspaar mag komen dan zorgt dit voor een band. Tijd besteden aan elkaar, in contact komen met mensen die zo belangrijk zijn voor het bruidspaar, getuigen spreken: het hoort er allemaal bij. Die tijd levert waardevolle informatie op over jullie, het bruidspaar. Het zorgt voor details, interactie, gevoel, emotie en intimiteit. En dat resulteert in een persoonlijke huwelijksvoltrekking. En dat wil iedereen toch?

7 tips voor het kiezen van een zelfstandig trouwambtenaar

  1. Ga na waar jullie voorkeuren liggen! Wat verwacht je van een trouwambtenaar? Wat voor soort persoon past bij jullie?
  2. Doe online inspiratie op en vergelijk de verschillende trouwambtenaren. Kijk waar trouwambtenaren zich profileren! Ga op zoek naar reviews van bruidsparen die jullie zijn voorgegaan; dit geeft een goed beeld van wat jullie kunnen verwachten.
  3. Informeer naar de ervaring van trouwambtenaren. De vijver van zelfstandig trouwambtenaren is groot. Wil je iemand met een dijk aan ervaring? Kies je liever voor het enthousiasme van een beginnend zelfstandig trouwambtenaar? Of een mix van beide?
  4. Een zelfstandig trouwambtenaar gevonden die jullie aanspreekt? Maak vooraf kennis met elkaar! Het is zeer belangrijk dat het klikt tussen beiden! Zorg dat je het vertrouwen hebt dat deze zelfstandig trouwambtenaar jullie wensen/jullie verhaal in de toespraak kan vertalen!
  5. Informeer of de zelfstandig trouwambtenaar een back-up heeft in geval van ziekte.
  6. Leg speciale wensen meteen voor aan de zelfstandig trouwambtenaar. Denk aan bepaalde gebeurtenissen of mensen die al dan niet benoemd moeten worden tijdens de ceremonie. Voel aan hoe een zelfstandig trouwambtenaar hiermee omgaat.
  7. Belangrijk! Ga geen appels met peren vergelijken! De prijsverschillen lopen soms behoorlijk uiteen. Kijk wat een zelfstandig trouwambtenaar doet voor de prijs die hij/zijn aanbiedt. Toewijding en liefde voor het vak kan je niet halen uit de prijs, dat is een gevoel! 

Tintelend Trouwen

Is jullie interesse gewekt? Mijn naam is Mariëlle Bouw-Köller, zelfstandig trouwambtenaar in binnen- en buitenland.

‘Hoe lang ben je al bevriend met het bruidspaar?’ of ‘Voor ik het wist was het alweer voorbij, zo heb ik ervan genoten!’, zijn voorbeelden van de mooie complimenten die gasten naderhand aan mij gaven!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Begint het te tintelen? Geweldig! Ga naar www.tintelendtrouwen.nl en laat je inspireren door vele bruidsparen aan wie ik  het belangrijke JA-woord al met veel liefde en enthousiasme heb mogen vragen. Tijdens een persoonlijk gesprek hoor ik graag al jullie wensen en vertaal ik die naar mogelijkheden voor jullie mooie dag!

‘Waar de liefde tintelt, bruist het bestaan!’

ceremonie-stoelen-picture
Found on: Pinterest


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety