Warning: Use of undefined constant TB_iframe - assumed 'TB_iframe' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/add-image-selection-metabox/add-image-selection-metabox.php on line 112

Warning: Use of undefined constant DOING_AJAX - assumed 'DOING_AJAX' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/mailchimp-integratie/mailchimp-integratie.php on line 55
Zeg 'nee' tegen professionele bruidsfotografie {8 redenen} Zeg 'nee' tegen professionele bruidsfotografie {8 redenen}

Zeg ‘nee’ tegen professionele bruidsfotografie {8 redenen}

wedspiration-bruidsfotografie
Fotocredit: ANDREY NASTASENKO

Ben jij een huilebalk? Huil jij net even wat meer dan anderen? Dan vind jij een huilbui bij het zien van mislukte foto’s van jullie trouwdag niet erg, toch? Zeg daarom, net als wij, ‘nee’ tegen professionele bruidsfotografie. Wij geven je acht redenen om ‘nee’ te zeggen tegen een bruidsfotograaf!

1. Ping ping kassa

Skippen die fotograaf: dat scheelt je veel geld. Weleens gekeken wat zo’n man (of vrouw) kost? Dat is niet misselijk. En een trouwdag is al zo duur. De mooiste jurk, het hipste pak, de coolste auto: da’s allemaal veel belangrijker.

2. Persoonlijk tintje staat op je netvlies

Je bent maanden druk geweest aan je mooie jurk en de prachtige styling. Al die bijzondere dingen die dat persoonlijke tintje aan jullie huwelijk geven, staan voor altijd op je netvlies gegrift. Daar hoef je echt geen goede foto’s van! En met jou, onthouden al je gasten dat ook wel. Echt, fotograaf niet nodig.

3. Iedereen kan fotograferen

Maak handig gebruik van je daggasten. Ze nemen vast hun telefoon mee en kunnen daarmee wel een paar kiekjes schieten. Met dertig daggasten heb je ook dertig fotografen. En van die zijn er altijd wel een paar met oog voor ’n leuk plaatje. En als er dan eens een paar onscherpe of overbelichte foto’s tussen zitten, is er geen man overboord. Met 30 fotografen heb je genoeg materiaal om achteraf van te kunnen genieten.

4. Geliefden zie je vaak genoeg

Je (schoon)ouders, getuigen, bruidskinderen zie je ongetwijfeld vaak genoeg. Fotomomenten zijn er dan ook genoeg. Waarom wordt er dan altijd zo’n heisa gemaakt over foto’s met die geliefde personen? Geen reden om die door een professionele fotograaf op jullie bijzondere dag te laten vastleggen. Dat komt wel een keer in een weekend ná jullie trouwdag.

5. Groepsfoto kan ook in de kroeg

Met je vrienden op de foto: hoe vaak heb je dat al gedaan? Op een barkruk in de kroeg of wipwappend in een speeltuin. Daar heb je geen fotograaf voor nodig. Bovendien: de groepsfoto op de trappen van het stadhuis, bij de kerk of thuis in de tuin kost veel te veel tijd. Tijd die je die dag niet hebt. En daarbij: bij het stadhuis is misschien wel die ene collega aanwezig die je niet op de foto wilt. Opgelost!

6. Pottenkijkers verboden

Een fotograaf is eigenlijk een pottenkijker. Zit jij te wachten op pottenkijkers op je trouwdag? Nee, toch? Jullie ‘eerste ontmoeting’, jullie ja-woord, de kerkelijke inzegening misschien, de toost en het aansnijden van de taart: waarom zou je een vreemde bij die bijzondere momenten willen hebben? Alleen voor intimi en zoals gezegd: die intimi maken de foto’s wel!

7. Ga voor digitaal

Zo’n groot en log fotoboek met jullie trouwreportage sjouwt niet lekker mee in je handtas. Hou het simpel en ga voor digitaal: handig op smartphone en tablet. Mocht je de bestanden per ongeluk kwijt raken: who cares? Herinneringen draag je je hele leven mee. En als jullie kinderen later om foto’s vragen, dan moet je er maar gewoon vanuit gaan dat je de digitale bestanden ‘nog wel ergens hebt’. Is dat niet het geval: jammer dan. Ze waren er toch niet bij, dus wat maakt het uit dat je geen foto’s hebt van jullie trouwdag?

8. Huilen doe je veel en graag

Een huilbuitje meer of minder is niet zo’n ramp. Vrouwen snotteren toch al meer en sneller dan mannen. En daarbij: je bent een mens en mensen hebben gevoelens. Dan is een extra huilbui bij het zien van mislukte foto’s van jullie trouwdag niet erg, toch?

Een korreltje zout

Zeggen wij écht ‘nee’ tegen professionele bruidsfotografie? Nee, natuurlijk niet! Neem dit blog met een korrel zout. Juist door acht situaties flink ‘over the top’ neer te zetten, willen we je ervan overtuigen wél voor een professionele fotograaf te kiezen. Kijk eens rechts op deze website: daar staan een paar hele goeie :-))!

DIT WIL JE NIET:

slechte trouwfoto's
Fotocredit: die wil je niet weten!

DIT WIL JE WEL: 1. 23 april 2014 @ 16:57 Fiona

  Hi Leentje,

  Het blog is inderdaad sarcastisch bedoeld. Het artikel is juist om te voorkomen dat aanstaande bruidsparen in een van de 8 beschreven situaties terecht komen. Uiteraard zijn wij VOOR een professionele fotograaf tijdens een trouwdag. Dat is de hoofdboodschap van dit artikel. Jammer dat die niet goed overkomt! In elk geval dank dat je hebt gereageerd. Daar kunnen we wel wat mee.

  Hartelijke groet,
  Fiona

  Beantwoorden

 2. 26 april 2014 @ 20:17 Boukje Canaan

  Wat een giller om het zo te benaderen. Sommige mensen denken echt dat het zonder fotograaf kan hoor! Of dat een goede vriend met goede camera wel leuke plaatjes kan maken, want die heeft tenslotte geld gespendeerd aan goede spullen… Zo vond mijn zus letterlijk dat ze wel zonder kon. En dat heeft ze geweten! Nu 8 jaar later is haar trouwalbum nog niet af. Want ze kan de juiste plaatjes moeilijk of niet met elkaar combineren. De ene foto waar hij goed op staat, daar heeft zij een ‘rare’ uitdrukking; Op een andere foto straalt zij wel, maar kijkt hij weer net ‘ongelukkig’; De zon scheen vrolijk, maar de schaduw op hun gezichten maakt ze te donker of vlekkerig en ga zo maar door. Ze gaat zichzelf haast de schuld geven dat ze ‘te moe’ was eigenlijk om te trouwen die dag, want ze staat er telkens zo ‘moe ogend’ op. Terwijl ik me herinner dat ze enkel liep te stralen die dag! Ze was trots en verliefd en gewoonweg PRACHTIG in die jurk. Gelukkig zijn er wel wat ‘lucky’ shots gemaakt door andere gasten met een camera. Al deze foto’s samen geven misschien wel een beeld van de dag, maar geven geen mooie eenheid te zien. ZO EEUWIG JAMMER! En dat terwijl haar zus heel goed kan fotograferen. Maar die mocht niet ‘aan het werk’ zijn, die behoorde mee te feesten. En dat heeft ze dus keurig gedaan: het was een knalfuif! (Maar zonder de mooie foto’s om dit te bewijzen.)
  Mijn advies: niet zo eigenwijs doen dus! Huur iemand in waarmee je intiem durft te zijn, iemand waarmee het klikt. Een fotograaf die helemaal snapt wat jullie wensen zijn en die een portfolio heeft waar je blij van wordt!

  Beantwoorden

  • 28 april 2014 @ 13:11 Wedspiration

   Hai Boukje, jij hebt het doel van ons artikel helemaal gesnapt :_)!!!! Het is zo jammer als je geen mooie foto’s hebt van je bruiloft. Eeuwig zonde! Misschien moet je zus de trouwjurk nog een aantrekken en zich heerlijk door een prof laten fotograferne :-)!! Binnenkort een heel leuk verhaal hierover op Wedspiration. Bedankt voor het delen van je ervaring. Groetjes, Jo-Anne


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety