Tien tips van trouwambtenaren voor ‘Trouwen op het strand’

Trouwen-op-het-strand-picture

Was jij ook zo onder de indruk van de inspiratie shoot op het strand van Cadzand? Wij wel… Schelpen in plaats van bloemen, wrak hout in plaats van wit geverfde meubeltjes: origineel! Wil jij nu ook trouwen op het strand? Of was je dat al van plan, maar weet je even niet waar je allemaal aan moet denken? De zelfstandig trouwambtenaren van

buitengewoontrouwambtenaar.nl helpen je op weg. Met deze tips kan jouw huwelijk op het strand niet meer misgaan!

  1. Trouwen bij zonsondergang: niets is mooier. Hoewel veel gemeentes vaak vasthouden aan vaste tijden voor de ceremonies, is het toch de moeite waard om uit te zoeken wat mogelijk is. Als je een zelfstandig trouwambtenaar een ceremonieel huwelijk laat sluiten, kan die heel  flexibel te werk gaan en het tijdsstip van de ceremonie aanpassen aan de zonsondergang van die dag.
  2. Niet iedere gemeente staat trouwen met je voeten in het zand toe. Splits in zo’n geval de huwelijksvoltrekking op in een wettelijk en een ceremonieel gedeelte. Dan heb je alsnog een echt strandhuwelijk.
  3. Bedenk goed hoe jullie gaan zitten. Overleg dit ook met de trouwambtenaar én de fotograaf. Als het lukt, gebruik dan de zee als achtergrond terwijl jullie naar jullie gasten kijken. Dat levert prachtige foto’s op!
  4. Informeer goed bij de locatie hoe ze omgaan met andere badgasten en ook tot waar de strandtent allen voor jullie is. Dit kun je ook door je ceremoniemeester laten checken. Zeker bij mooi weer, krijg je belangstelling van strandgangers in badkleding. Kies je voor een strandclub die wat meer uit de route ligt, ben je zeker van minder badgasten die even komen kijken.
  5. Spreek goed af wat het scenario bij slecht weer is. Hoe goed is de locatie daarop ingespeeld?
  6. Geef een duidelijke dresscode. Mag het beach/casual zijn of zie je jullie gasten liever in een feestelijke outfit? Attendeer je gasten ook op het type schoeisel: dat moet ‘beach proof’ zijn: laat naaldhakken maar thuis. Geef ook de tip om voor de avond een warmer kledingstuk mee te nemen: aan zee koelt het snel af. Eventueel kun je zelf zorgen voor hippe slippers.
  7. Neem ruimschoots de tijd tussen aankomst van de gasten en de start van de ceremonie. Ook al weet iedereen dan misschien waar ze kunnen parkeren, het lopen door het zand naar het paviljoen neemt vaak langer in beslag dan je denkt. Heb je veel oudere gasten en/of mensen in een rolstoel, kijk dan hoe je het vervoer naar het strand regelt. Vaak is het mogelijk strandtreintjes of strandauto’s te reserveren voor je gasten. Heb je een zelfstandig trouwambtenaar, dan heb je meer flexibiliteit in je schema. Is niet iedereen op tijd aanwezig? Geen probleem: de ceremonie start dan gewoon wat later.
  8. Denk aan parasols of plaids. Altijd handig als het net iets te warm of te fris is en gasten een uurtje stil aan het strand te moeten zitten.
  9. Zorg voor een zeer goede geluidsinstallatie en test de installatie vooraf. Zéker als het hard waait. Er zijn speciale beschermhoezen voor microfoons die het geluid van de wind filteren.
  10. Het strand is een uitgelezen plek om kinderen een leuke uitdaging te bieden. Zo kan de trouwambtenaar hen uitnodigen iets moois te maken dat aan het einde van de ceremonie wordt ‘onthuld’. Schepjes, emmertjes, blije kinderen en ontspannen ouders.

En nog een allerlaatste tip, de bonustip: laat je kapper weten dat jullie op het strand trouwen! Extra lak zorgt ervoor dat je kapsel mooi blijft; ook bij zeewind. Het gezegde luidt niet voor niets ‘Als je haar maar goed zit’.

Als je nog meer wilt weten over trouwen op het strand, neem dan gerust contact met ons op. Jouw vraag zetten we altijd uit in ons netwerk binnen de trouwbranche. Je krijgt dus gegarandeerd een goed advies!Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety