Warning: Use of undefined constant TB_iframe - assumed 'TB_iframe' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/add-image-selection-metabox/add-image-selection-metabox.php on line 112

Warning: Use of undefined constant DOING_AJAX - assumed 'DOING_AJAX' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wedspira/public_html/wordpress/wp-content/plugins/mailchimp-integratie/mailchimp-integratie.php on line 55
Tips voor de perfecte tekst op je trouwkaart - Wedspiration Tips voor de perfecte tekst op je trouwkaart - Wedspiration

Tips voor de perfecte tekst op je trouwkaart

Spelfouten-trouwkaarten-picture

Wie gaat trouwen, moet veel knopen doorhakken. Locatie, band, kleding, gastenlijst: het zijn zomaar wat zaken waarover je moet nadenken. En in die hectische tijden zie je soms door de bomen het bos niet meer. Of liever: zet je een punt waar het een komma had moeten zijn en heb je het wel heel vaak over ‘wij’. Vandaag gaan we het hebben over de tekst op je trouwkaart. Met deze tips wordt die foutloos!

Punten, komma’s en hoofdletters

Ben je al bezig met het uitzoeken van je trouwkaart? Kijk dan ook eens op de website van Stijlvolle Trouwkaarten, de zus van Wedspiration. Hier vind je een uitgebreid assortiment kaarten: van klassiek tot eigentijds, van strak tot eigen ontwerp. Ook kun je hier ander drukwerk bestellen voor je trouwdag: de routebeschrijving(en), de menukaarten en eventueel naambordjes. Nieuw ook: Happy Wishes Cards voor een uniek receptieboek.

Onder het kopje ‘Extra’s’ voorbeeldteksten en handige tips om spelfouten te voorkomen. Het zijn er acht:

  1. De persoonsvorm: wie verstuurt de uitnodiging?
  2. Hoofdlettergebruik van trouw- en feestlocaties
  3. Tijdnotatie
  4. Interpunctie
  5. Wij: wel of niet gebruiken
  6. Maanden: geen hoofdletter
  7. Toasten of toosten
  8. Cadeau tip of cadeautip?

Perfecte tekst

En nog een allerlaatste tip: laat de tekst van je kaart áltijd controleren door een tweede, derde en misschien zelfs wel vierde persoon. Met z’n allen zie je meer dan in je eentje.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety