Trouwdatum kiezen: tips en tricks

trouwdatum-kiezen

Je gaat trouwen: wat een prachtige mijlpaal in je leven. Gevraagd, ‘ja’ gezegd, klaar met snotteren? Dan kan nu kan het ‘grote voorbereiden’ beginnen. Je huwelijk plannen begint met het vastleggen van de trouwdatum. Hoewel dit simpel lijkt, laat ervaring zien dat dit vaak het meest intensieve onderdeel is van het organiseren van je trouwdag. We geven je graag tips en tricks om rekening mee te houden als je je trouwdatum gaat kiezen.

Trouwdatum in het trouwhoogseizoen of juist niet?
De trouwdatum kiezen: hoe doe je dat nou eigenlijk? Laat je je leiden door de gasten die je, hoe dan ook, bij je wilt hebben of door de seizoenen? Of misschien wil je per sé een bepaalde leverancier op je huwelijk aanwezig hebben of zijn er meer trouwlustigen in je directe omgeving. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Wat sowieso handig is om te weten, is dat het hoogseizoen in de trouwbranche loopt van half april tot en met eind september. Wil je dus in die periode trouwen, leg dan je huwelijk minimaal één jaar van te voren vast. Ook de dag in de week is belangrijk: de vrijdag is populair, maar trouwen in het begin van de week wordt minder gedaan. Overigens is dit kostentechnisch vaak een heel interessante optie.

Op vakantie
Ook goed om in je achterhoofd te houden is dat we in Nederland massaal in de zomerperiode op vakantie gaan. Daarnaast is er een rits feestdagen en andere belangrijke data om rekening mee te houden. Alle relevante vakanties en data in 2014 hebben we al eens voor je opgesomd. Lees het nog eens door als je in 2014 gaat trouwen en nog een trouwdatum moet kiezen.

Oma jarig?
Dan nog als laatste een top-5 van gebeurtenissen of andere zaken die jullie trouwdatum kunnen beïnvloeden:

  1. Is de gewenste locatie beschikbaar (stadhuis, kerk, feestlocatie etc.)?
  2. Heeft de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand plek in de agenda?
  3. Kan de DJ, cateraar of andere leveranciers die je dolgraag wilt, ook daadwerkelijk?
  4. Vieren directe familie of dierbare vrienden misschien een huwelijk of huwelijksjubileum?
  5. Zijn er bijzondere verjaardagen in je directe omgeving (bijvoorbeeld je oma die 80 wordt)?

En verder nog: hou je altijd vast aan de gulden regel dat je niet iedereen 100% tevreden kunt stellen. Bedenk van te voren wie of wat de leidraad zal zijn voor het plannen van de datum. Zijn dat de daggasten of is dat die ene leverancier?

Bovenal: geniet ervan, want hoe vaak in je leven ben je bezig met het organiseren van je huwelijk? Het is zonde als je achteraf misschien denkt ‘Ik had dat anders moeten doen.’

Vier de liefde!Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety